Tråkig morgon!

 
Idag skulle vi egentligen till E:s syrra på hennes födelsedagskaffe, men när jag hörde att hon besökt en person som haft magsjuka samma dag som symtomen avtog (matlusten kom tillbaks) så kände jag att jag hellre stannar hemma än att ta några risker! Så sa att E får åka själv om han vill dit idag.
 
Man ska ju egentligen inte träffa personer som haft magsjuka innan de vart helt symtomfria i 48-72 h om man vill undvika att bli smittad och till symtomen räknas att kräkas, att må illa, att ha diarré och dessutom att vara utan matlust...
 
Självklart tycker jag att man ska få träffa en person som är/ varit sjuk om man vill, man väljer själv om man vill ta risken. Jag har aldrig menat eller sagt att hon inte får det! Men jag vill inte riskera att bli sjuk nu under graviditeten för bebisens skull!
 
Men vadå, jag kommer ju med till affären och handlar?? Men det är ju inte samma sak...
 
1. Till affären måste jag ju gå för att handla mat och köpa saker till bebisen!
2. I affären kan man inte veta om någon gått runt och spridit virus och bakterier, men om man vet att någon haft magsjuka eller träffat någon med magsjuka så är det en annan sak, för då kan man undvika att ta risken!
3. Skulle jag komma med på födelsedagskaffet skulle jag komma i närkontakt med en person som nu kan vara smittbärare, i affären behöver jag inte vara i närkontakt med en människa som kanske hostar, skrattar, pratar eller helt säkert har rört i allt i omgivningen!
4. På födelsedagskaffet skulle jag äta av sånt som personen bakat och dukat fram, men i affären går jag knappast och slickar på förpackningarna eller rör mig speciellt mycket i munnen innan jag tvättat händerna!
5. Eftersom jag är gravid har jag nedsatt immunförsvar och kan bli riktigt sjuk om jag blir smittad av något! Dessutom stod det på nyheterna att denna magsjuka är den värsta på 10 år och att den härjat på bland annat vårdboenden och sjukhus.
6. Tvål och handsprit tar inte bort alla bakterier och virus som kommit på händerna, en hel del tar det bort men man kan aldrig vara helt säker på att inget lämnat kvar och händerna är inte den ända smittvägen. Man kan lika bra ha fått smittan genom spott/ luften som kommer mot ansiktet/ näsborrarna/ munnen/ ögonen!
 
Yes jag blev ganska paranoid efter min utbildning till Närvårdare och jobbat på äldreboende & dagis, då jag fick mer kunskap om sånt här...
 
Kände att jag måste få skriva av mig eftersom jag tycker det går lättare att formulera sig genom att skriva än att prata när jag blir ledsen, i alla fall verkar det så eftersom folk inte hör/ lyssnar på vad jag säger då jag försöker förklara vad jag känner!
 
Egentligen tycker jag inte om att skriva negativa saker på bloggen, för det är inte precis sånt man vill kolla tillbaka på och komma ihåg...
 
Så får bli lite inspirerande matbilder här på slutet från Weheartit, denna vecka ska jag köpa massa frukt, grönsaker och sallad!
 
 
Hoppas ni får en bra lördag! ♡
 
 
 
 
Barn, Vardag | |
#1 - - Carro:

Härlig inspo och förstår dig helt, magsjuk vill man inte böo som gravid. Vi fick också ställa in att gå på kalas idag då den blev magsjuka igår!

Svar: Ja usch för magsjuka! :(
Eleonora Adriana ♥

#2 - - Ida:

Vad bra att du stannade hemma!! :) Kram <3

Svar: Ja kramis :)
Eleonora Adriana ♥

#3 - - Linda:

Härlig inspo!

Svar: Ja, visst ser de gott ut! :D
Eleonora Adriana ♥

#4 - - Natalie Honkonen:

Superbra inlägg! Vi har många med magsjuka i skolan för tillfället och folk är inte så duktiga på att vara hemma tillräckligt länge eller tvätta händerna så det sprids väldigt fort. Hoppas man håller sig frisk för det magsjuka är inget man vill ha. Bra tips förresten! Kramar

Svar: Tack :) Ja usch för magsjuka! :/ Kramis
Eleonora Adriana ♥

#5 - - Photo by E M E R E L L A:

Usch för magsjuka! Vad bra att du stannade hemma :)

#6 - - Julia Svensson:

Härlig inspo!!

Svar: Ja, ser så gott ut :)
Eleonora Adriana ♥

#7 - - Pauline Hurtig:

ursh så hemskt med magsjuka, har själv aldrig haft det (ta i trä)

Svar: Ja :/ oj va skönt att inte behöva ha de! :)
Eleonora Adriana ♥

Upp